Aktiviteter

På denne side forsøger vi at vedligeholde en liste over kommende arrangementer i Østfyns Biavlerforening. Du må bære over med os, hvis den trænger til opdatering.

Næste aktivitet

20. februar

Vintermøde med Per Kryger.

19. marts

Vintermøde med Ivan Nielsen.

20. marts

Begynderkursus til biavl

Generelt

I biavlssæsonen mødes vi hver torsdag fra kl. 16.30 i vores skolebigård. Her passer vi bierne og nyder godt af hinandens erfaringer. Alt efter behov og ønsker forsøger vi at arrangere kursus i dronningavl eller andre emner.

Lidt før biavlssæsonen starter, holder vi begynderkursus, og i samarbejde med de andre biavlerforeninger på den nordlige halvdel af Fyn arrangerer vi vintermøder, hvor nogle inspirerende foredragsholdere fra hele landet er gæster.

Af og til har vi også andre kurser, f.eks. i bolsjefremstilling eller støbning af vokslys.

Endelig deltager vi i forskellige arrangementer som f.eks. Fjordens Dag, hvor vi oplyser om biavl generelt.

Kalender

Det hurtige overblik over foreningens arrangementer får du i kalenderen nedenfor. Klik på det enkelte arrangement for at se mere om det.

De enkelte arrangementer

De enkelte arrangementer er beskrevet yderligere nedenfor.

Hver torsdag i sommersæsonen - Skolebigården er åben

Vi mødes i Skolebigården, hvor vi passer bierne og lærer af hinanden. Prøver måske ting, som vi ikke kan komme til i vores egen bigård og diskuterer, hvad der er den bedste måde at gøre hvad som helst - også inden for biavlen.

Mødetiden er i 2020 18.30, og vi går hjem, når vi er færdige - typisk omkring klokken 19.30.

Fra torsdag den 19. marts - Biavl for begyndere - 4 torsdage

Foreningens begynderkursus starter med 4 aftener, hvor du får det grundlæggende at vide om biavl, udstyr, anskaffelser og honning.

Mødet finder sted i Munkebo Kulturhus, Troels Allé 4, 5330 Munkebo torsdag den 19. marts, 26. marts, 2. april og 16. april klokken 19.00 til 21.00.

Efter den teoretiske del fortsætter begynderkurset hver torsdag klokken 18.30 til 19.30 i Skolebigården, hvor du sammen med erfarne biavlere vil få mulighed for at arbejde med foreningens bier.

Kontakt endelig formanden, hvis du vil vide mere om kurset.  Det koster 150,- kr. at deltage, og det forventes, at nye biavlere melder sig ind i Danmarks Biavlerforening senest 1. juli.

Redigeret 5. februar 2019